Vesivärimaalaus

Parhaimmat ohjeet vesivärimaalaukseen: 

Laveeraus
Sekoita valmiiksi kaksi tai useampia värejä sekoituskuppiin ja maalaa levein vedoin siirtyen vähitellen väristä toiseen. Värejä voi vaalentaa asteittain lisäämällä vettä.

Sekoittuminen / pysähtyminen
Värien sekoittumista voi säännöstellä jättämällä eri värien väliin kuivan, maalaamattoman kohdan. Sekoittuminen toimii parhaiten, kun käyttää kirkkaita ja voimakkaita värejä sekä reilusti vettä. Kuivuneita väripintoja voi myös pestä vaaleammiksi märällä siveltimellä.

Laseeraus
Laseeraustekniikassa maalataan useita ohuita värikerroksia, joista alimmaisten annetaan kuivua täysin ennen päällemaalausta. Tekniikassa olisi hyvä käyttää reilusti vettä ja vaaleita perussävyjä, jotta lopputulos on läpikuultava. Työn voi viimeistellä esimerkiksi sivellinpiirustuksella.

Sekatekniikat
Vesivärimaalauksen kanssa voi käyttää myös veteen liukenevia Wennströmin akvarelliliituja tai vettä hylkiviä öljyvaha- tai mehiläisvahaliituja. Vaaleat kohdat voi piirtää esimerkiksi öljyvahaliidulla ennen vesivärillä maalaamista. Akvarelliliitu sulautuu vesiväriin kokonaan tai osittain. Kuivuneen maalauspinnan voi vielä viimeistellä liiduilla.


Ei muuta kuin maalaamaan näitä tekniikoita käyttäen! ;)