Suomalaisen seiväshypyn tarinat

Suomalaisen seiväshypyn tarinat
Suomalaisen seiväshypyn tarinat
27,90 €
Sisältää alv. 10 %

Wilma Murto nosti seiväshypyn jälleen Suomen seuratuimpien lajien joukkoon ikimuistoisella Euroopan mestaruudellaan vuonna 2022.

Hän katkaisi suomalaishyppääjien 44 vuoden mitalittoman korpivaelluksen. Murron menestys sai jatkoa vuonna 2023 MM-kisojen pronssilla ja EM-hallikisojen kultamitalilla.

Vuosina 1948–1978 Suomi sai seiväshypystä enemmän arvokisamitaleja kuin keihäänheitosta tai mistään muustakaan yleisurheilulajista. Jakso alkoi Erkki Katajan olympiahopealla Lontoossa 1948 ja päättyi Antti Kalliomäen ja Rauli Pudaksen EM-mitaleihin Prahassa 1978. Eeles Landström ja Pentti Nikula olivat 1950- ja 1960-luvuilla koko Suomen yleisurheilun kuumimpia nimiä.

Suomalaisen seiväshypyn historia on täynnä menestystä, värikkäitä persoonia ja kiinnostavia tarinoita. Ne on kerätty tähän kirjaan, jota varten on haastateltu yli viittäkymmentä urheilijaa, valmentajaa ja muuta laji-ihmistä.

Tarjolla on uutta tietoa muun muassa 60 vuoden takaisesta Pajulahden hallikisasta, jossa Pentti Nikula hyppäsi ensimmäisenä maailmassa yli viisi metriä. Epäilyt mittausvirheestä johtivat ”seiväsjupakaksi” kutsuttuun tapahtumasarjaan, jonka jälkipyykki jäi aikoinaan tyystin pesemättä.

Kovakantinen, 320 sivua.                               

Arvostelut 0 arvostelua