Therese Johaug

Therese Johaug
Therese Johaug
32,00 €
Sisältää alv. 10 %

Doping-skandaalin merkitsemä hiihtäjälegenda.Therese Johaugin oma kertomus huikean hiihtouran vaiheista, kirkkaimmista huipuista ja elämän synkimmistä hetkistä.
Therese Johaug on kiistämättä yksi maastohiihdon kirkkaimpia tähtiä. Vuosina 2007-2021 hän voitti 4 olympiakultaa ja 14 maailmanmestaruutta. Saavutus, joka hakee vertaistaan.
Therese Johaug muistetaan kuitenkin parhaiten vuoden 2016 positiivisesta dopingtestistä. Hän jäi kiinni kiellettyä ainetta sisältävän huulivoiteen käytöstä ja sai 18 kuukauden kilpailukiellon.
Dopingin jälkeiset vuodet olivat Therese Johaugin uran raskaimmat. Hän kertoo avoimesti, miltä tuntui, kun kilpakumppanit ja osa suuresta yleisöstä kääntyivät häntä vastaan ja kuinka lähellä hän oli uransa lopettamista.
Osansa kirjassa saavat myös suomalaiset kilpasiskot, erityisesti Aino-Kaisa Saarinen, joka otti näkyvimmin kantaa Johaugin dopingtapaukseen.
Therese Johaug taisteli itsensä takaisin huipulle ja otti Pekingin 2022 olympialaista kolme henkilökohtaista kultamitalia. Kevään 2022 jälkeen hän lopetti uransa.
Kirjassa seurataan Therese Johaugin kasvua hänen kotikylässään Dalsbygdassa, hänen hiihtouransa alkua juniorisarjoissa ja päätymistä yhdeksi hiihtohistorian suurimmista tähdistä. Therese Johaug kertoo urastaan ja elämästään avoimesti ja rehellisesti.      Kovakantinen, 377 sivua.                          

Arvostelut 0 arvostelua