Havahtuminen

Havahtuminen
Havahtuminen
29,90 €
Sisältää alv. 10 %

Suomi ja Eurooppa geopolitiikan uudella aikakaudella.

Ukrainan sodan myötä geopoliittiset jännitteet ja konfliktit ovat palanneet Eurooppaan. Uudessa todellisuudessa Venäjä on Suomen ainoa geopoliittinen uhka. Turvallisuusympäristömme muutokseen on havahduttava, sillä sen varaan rakennetaan maamme tulevaisuus.

Kansallinen turvallisuus vaatii Suomelta satsauksia Hangosta Jäämerelle ja kirkasta näkemystä niin maan omasta suunnasta kuin sen kansainvälisestä roolista koko Euroopan turvallisuuden vahvistamisessa. Vastaisuudessa Suomen ja Venäjän rajalla korostuu pelotteen merkitys. Ahvenanmaalta Pohjanlahden kautta Ruotsiin ja Norjaan Suomi on puolustuksellisesti kiinni lännessä ja geostrategisesti avainasemassa Kuolan niemimaalta Pietarin porteille, Suomenlahden kapeikkoon ja Itämerelle asti.

Vakauden ylläpito lähialueillamme edellyttää reagoimista myös muihin aikamme haasteisiin. Mika Aaltola korostaa päiväkirjamerkinnöissään, miten tärkeää demokratian lujittaminen on silloin, kun poliittinen keskustelu kärjistyy, ilmasto- ja energiauhat nousevat ja globaali järjestys horjuu. Suomi ja Pohjola on pidettävä suojassa, vakauden saarekkeena yhä epävarmemmalla aikakaudella. Kovakantinen, 413 sivua.

Arvostelut 0 arvostelua