Virukset

Virukset
Virukset
29,00 €
Sisältää alv. 10 %

Vain yksi aivastus riittää antamaan bussilliselle ihmisiä kausi-influenssan. Virukset, nuo bakteerejakin pienemmät näkymättömät viholliset lymyilevät hengitysilman lisäksi ovenkahvoissa, rahoissa ja valokatkaisimissa eli kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat ja liikkuvat. Yleensä viruksen invaasiosta ei ole isäntäeliölle huomattavaa haittaa, mutta vierailu voi olla myös tappava, kuten viime vuosikymmenten pandemioista on opittu.

Virukset vie silmiä avaavalle matkalle virusten ja virustautien kiehtovaan maailmaan. Se tutkii viruksia paitsi taudinaiheuttajina myös merkittävinä biologisina vaikuttajina eliömaailman tasapainossa ja evoluutiossa.

Teos kertoo virusten ominaisuuksista, lisääntymistavoista ja niiden keinoista tunkeutua solujen sisään. Se esittelee virustautien historiaa isorokosta ja espanjantaudista norovirukseen, herpekseen, ebolaan ja SARSiin sekä länsimaista kadonneeksi luultuun mutta paluun tehneeseen tuhkarokkoon. Lisäksi tarkastellaan haittaa aiheuttavia eläin- ja kasviviruksia. Teos selvittää myös virusten valjastamista hyötykäyttöön bioteknologiassa ja lääketieteessä.  Kovakantinen. 319 sivua.                             

Arvostelut 0 arvostelua