Tukkijätkiä ja mottimiehiä, sid.

Tukkijätkiä ja mottimiehiä, sid.
Tukkijätkiä ja mottimiehiä, sid.
19,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Tuottelias ja rakastettu taidegraafikko, kuvittaja Erkki Tanttu (1907-1985)  kaiversi pitkän uransa aikana satoja töitä puulaatoille, teki lähes 500 kirjankantta ja kuvitti noin 60 kirjaa. Sarjakuvahahmo Rymy-Eetua hän piirsi vuodesta 1930 vuoteen 1973.

Kaupunkilaispoika Tanttu vietti nuoruudessaan paljon aikaa sukulaistensa luona maalla. Töihin perehtyminen ja erityisesti maaseudun ihmisiin tutustuminen antoi vahvan perustan myöhemmälle taiteelliselle tuotannolle. Kirjan kuvat ovat sen verran pihkan tuoksuisia, että on helppo uskoa niiden takana olleen myös taiteilijan omakohtaista kokemusta.
Erkki Tantun poika kirjailija ja graafikko Markku Tanttu on koonnut tähän kirjaan isänsä metsätyötä ja sen tekijöitä kuvaavaa taidetta. Kirjan sivuilla esiintyvät jämerät tukkimiehet ja lupsakat hakokirveen käyttäjät sekä monenlaiset puuhastelijat. Kirjassa on piirroksia Seitsemästä veljeksestä sekä sarjakuvia, joissa Rymy-Eetu seikkailee metsä- ja klapitöissä. Mukana on myös runsaasti metsätyöhön liittyvien sananparsien kuvituksia.  

Arvostelut 0 arvostelua