Kattausten kulta-aika

Kattausten kulta-aika
Kattausten kulta-aika
28,00 €
Sisältää alv. 10 %

Suomalainen 1950-luvun designastia on palkittu ja rakastettu - eikä syyttä. Tässä teoksessa klassikot esitellään arki- ja juhlakattauksissa. Harmoniset nelivärikuvat, joita on yli 50, antavat astioiden ja aterimien itsensä puhua puolestaan. Moneen muuntautuvina käyttöesineinä ne ovat siinä roolissa, johon ne alun perin suunniteltiinkin.

Kirjan kattavaan ja komeaan suunnittelijajoukkoon kuuluvat Friedl Kjellberg, Tapio Wirkkala, Kaj Franck, Saara Hopea, Kaarina Aho, Marjukka Paasivirta, Ulla Procope, Kyllikki Salmenhaara, Timo Sarpaneva, Nanny Still, Raija Uosikkinen, Svea Granlund, Hilkka-Liisa Ahola, Birger Kaipiainen, Francesca Mascitti Lindh, Esteri Tomula, Aune Siimes, Gunvor Olin, Marita Lybeck, Sirkku Kumela-Lehtonen ja Aino Aalto.

Teoksen tekstiosuudessa käydään läpi kuvissa esiintyvien astioiden ja esineiden kulttuurihistoriaa ja kerrotaan niiden kansainvälisestä ja kotimaisesta menestyksestä. Kirjan lopussa on tarkka tuotetietoluettelo.

Kirja kutkuttaa nostalgikon sielua ja sopii niin keräilijälle kuin yleisesteetikollekin. Se antaa arvoa ikivihreille astioille mutta myös ruokapöydälle ja ruokailulle: kaunis kattaus on puoli ruokaa.  

Arvostelut 0 arvostelua